Prima tranzactie din Arad prin Programul Prima Casa este un apartament de 39.500 de euro

Data publicarii: 04-09-2009 | Finante-Banci

Prima tranzactie imobiliara din Arad prin credit ipotecar garantat de Guvern a fost realizata prin finantare obtinuta de la BCR - sucursala Arad, de o femeie de 28 de ani, valoarea apartamentului achizitionat fiind de 39.500 de euro.

Femeia care a cumparat apartamentul prin Programul Guvernamental "Prima Casa", are 28 de ani, este necasatorita, si a platit un avans de 8.000 de euro, ceea ce inseamna aproximativ 20 la suta din valoarea apartamentului.

Conform datelor furnizate de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, proprietarul a vandut, prin intermediul unei procure notariale acordate catre un reprezentant al unei agentii imobiliare, un apartament cu doua camere, in cartierul Alfa din municipiul Arad, la pretul de 39.500 euro.

"Tranzactia intermediata prin Agentia Prosper Imobiliar a parcurs toate etapele de la antecontract, evaluare, dosare bancare si furcile caudine ale documentelor Fondului de Garantare si finalizarea Contractului Notarial propriu-zis, in termen de aproximativ de 45 zile", a declarat Marius Salajan, expert al agentiei imobiliare.

Prin intermediul aceleiasi agentii, Tudose C., de 30 ani, angajat al unei firme de distributie a produselor farmaceutice, a cumparat un apartament cu trei camere in cartierul Micalaca, la pretul de 55.000, apeland la fondurile BRD, prin programul "Prima Casa", dosarul fiind aproape finalizat.

"Mai avem in lucru zece dosare pentru vanzarea de apartamente prin «Prima casa», aflate in diverse faze de executie. Printre posibilii beneficiari este si o femeie care lucreaza in Italia si care doreste sa-si garanteze creditul cu veniturile salariale obtinute acolo", a declarat, joi, Marius Salajan.

El a mai spus ca foarte multe dintre dosarele depuse la Fondul de Garantare Guvernamentala risca sa fie respinse, pentru ca nu sunt intocmite corect, iar pana sunt refacute, vanzatorul care si-a incasat avansul se poate razgandi, pentru ca nu a primit banii in termenul stipulat in precontract. "Fondul a trimis si la Arad foarte multe documente intocmite de banci, iar la nivel national peste 15.000 de romani risca sa-si piarda avansurile din cauza ca pana la obtinerea finantarii trec trei-patru luni", a precizat Marius Salajan.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: