Cadbury a refuzat o oferta de preluare de 16,7 miliarde dolari din partea Kraft Foods

Data publicarii: 07-09-2009 | Afaceri

Kraft Foods Inc., a doua companie alimentara din lume, a anuntat ca grupul Cadbury Plc a refuzat o oferta de preluare in valoare de 10,2 miliarde lire (16,7 miliarde dolari), ce ar fi permis formarea unui gigant alimentar in Europa, relateaza Bloomberg.

Oferta de 300 pence in numerar si 0,2589 actiuni noi Kraft Foods pentru o actiune Cadbury evalua producatorul britanic de dulciuri la 745 pence/actiune, cu 31 pence peste cotatia inregistrata la inchiderea sedintei din 4 septembrie, de 568 pence, a anuntat Kraft.

Compnia Kraft a precizat ca este dedicata planului sau si "mentinerii unui dialog constructiv" si ca a anuntat popunerea "ca un mod de a incuraja si de a continua acest proces".

"Pretul este competitiv, insa cred ca vor trebui sa majoreze oferta", a declarat Martin Deboo, analist in cadrul Investec Securities.

Analistii semnalau anul trecut ca grupul Cadbury ar putea fi o tinta pentru Kraft, care a cumparat in 2007 divizia de biscuiti a grupului Danone, pentru 7,8 miliarde dolari.

Cadbury a desprins divizia de bauturi Dr Pepper in mai 2008, pentru a se axa pe marcile de dulciuri, precum ciocolata Dairy Milk si batoanele Wispa.

Kraft a precizat ca grupul rezultat in urma fuziunii ar fi avut venituri de circa 50 miliarde dolari si ar fi putut realiza anual economii operationale de 625 milioane dolari, la un cost de 1,2 miliarde dolari in urmatorii trei ani.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: