Marile banci centrale sustin ca perspectivele economice sunt mai bune decat se estima

Data publicarii: 08-09-2009 | International

Perspectivele economice mondiale sunt mai bune decat se estima anterior, a anuntat Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE) si purtatorul de cuvant al grupului principalelor zece banci centrale, G-10, citat de AFP.

"Stim deja ca unele perspective au fost revizuite usor in urcare, cofirmand faptul ca am depasit, probabil, pentru o mare parte a economiei, perioada de cadere libera ce a marcat ultimul trimestru din 2008 si primul trimestru din acest an", a declarat Trichet.

"Trebuie sa ramanem prudenti si nu este exclus sa mai avem inca un drum dificil de parcurs", a adaugat Trichet, dupa reuniunea bilunara a grupului G-10, ce a avut loc la sediul Bancii Reglementelor Internationale (BRI), supranumita "banca bancilor centrale".

Saptamana trecuta, BCE si-a revizuit in urcare estimarile privind evolutia produsului intern brut al zonei euro in 2010, mizand in prezent pe o crestere de 0,2%, in timp ce pentru acest an se asteapta la o scadere mai mica.

Trichet a estimat atunci ca economia din zona euro da semne din ce in ce mai puternice de stabilizare, explicand ca perioada de contractie economica s-a incheiat si ca urmeaza o revenire treptata, insa a avertizat ca exista in continuare un grad mare de nesiguranta.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: