Cea mai mare cladire din Piata Victoriei aduce pierderi lunare de 400.000 de euro

Data publicarii: 08-09-2009 | Afaceri

Bucharest Tower Centre, cladirea de 25 de etaje situata in Piata Victoriei, pe bulevardul Ion Mihalache, in spatele sediului BRD Groupe Societe Generale, este in acest moment goala, din cauza unui litigiu intre proprietarii Tower Centre International si Alpha Bank, desi constructia a fost finalizata inca din luna decembrie a anului trecut, potrivit surselor Business Standard. In noua luni de la finalizare, proprietarii au pierdut peste 3,5 milioane de euro.

In conditiile in care reprezentantul Tower Centre International in Romania, Florin Bratu, cere pentru un metru patrat o chirie de 30 de euro, iar cladirea are 22 de etaje de birouri (celelalte trei etaje sunt alocate departamentelor tehnice), cu aproximativ 600 de metri patrati utili per etaj, proprietarii pierd aproape 400.000 de euro lunar, la care se adauga costurile de mentenanta si de parcare.

Astfel, de la sfarsitul anului trecut si pana acum, acestia au pierdut peste 3,5 milioane de euro, bani pe care ar fi trebuit sa-i incaseze numai din chirii. Potrivit acelorasi surse, pana acum au fost interesate sa inchirieze spatii in cladire companiile Philip Morris (patru etaje) si Transelectrica.

Aceasta din urma era dispusa sa inchirieze pana la zece etaje din cladirea aflata in Piata Victoriei, dupa incendiul care a cuprins cladirea Millennium Business Center, unde isi avea sediul.

Imobilul a ridicat probleme inca din timpul constructiei, deoarece nu indeplinea conditiile tehnice impuse de Primaria Sectorului 1, motiv pentru care dezvoltatorul a primit doua amenzi de cate 10.000 de lei fiecare.

In acest moment insa, potrivit declaratiilor lui Adrian Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 1 din Bucuresti, toate conditiile tehnice sunt indeplinite, institutia asteptand deznodamantul litigiului pentru a-si putea da acordul pentru functionarea imobilului.

"Receptia cladirii nu se poate face pana nu se stinge litigiul dintre proprietari si Alpha Bank, unul dintre actionari. Alpha Bank a notificat primaria sa nu faca receptia pana nu se va rezolva conflictul.

Din punct de vedere tehnic, cladirea se afla acum in legalitate, insa, din punct de vedere juridic, primaria nu poate face receptia pana nu se va rezolva litigiul", a declarat Ichim.

Actionarii imobilului, Tower Centre International si Alpha Bank, nu au putut fi contactati pentru declaratii, insa, potrivit surselor apropiate conflictului, Alpha Bank a trimis in judecata Tower Centre International pentru nerespectarea unor termeni contractuali.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: