FMI: Economia mondiala si-ar putea reveni cu un trimestru mai devreme decat era estimat

Data publicarii: 08-09-2009 | International

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat marti pentru cotidianul italian Il Sole 24 Ore ca revenirea economiei mondiale ar putea avea loc cu un trimestru mai devreme decat se anticipa, la inceputul anului 2010, relateaza AFP.

"In urma cu un an, anticipam ca revenirea va avea loc in prima jumatate a lui 2010. Aceasta ar putea avea loc cu un trimestru mai inainte, ceea ce ar fi o veste buna", a declarat Strauss-Kahn.

Presedintele FMI a mai anuntat o revizuire in urcare a previziunilor mondiale realizate de Fond. "Perspectiva Ecoonomica Mondiala pe care ne pregatim sa o publicam va fi mai buna, insa nu foarte diferita de cea din iulie", a anuntat acesta.

"Evolutiile constatate se explica prin mai multi factori, printre care reconstructia stocurilor intreprinderilor si masurile de sustinere economica" , a adaugat Strauss-Kahn, estimand totusi ca "efectele acestora nu vor dura mult timp".

Directorul FMI este sigur ca apogeul crizei finanicare, in care existau riscuri de prabusire pentru unele banci mari, precum Lehman Brothers, a trecut.

"Vedem luminita de la capatul tunelului, insa ne aflam inca in criza, pentru ca adevarata problema este reprezentata de consecintele sociale, precum somajul, care va continua sa creasca cel putin un an de acum inainte", a precizat Strauss-Kahn.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: