CRB va incepe sa monitorizeze si debitorii IFN-urilor din Registrul Special al BNR

Data publicarii: 10-09-2009 | Finante-Banci

Companiile de leasing din Registrul Special trebuie sa se inscrie pana la 30 decembrie la Centrala Riscurilor Bancare (CRB), care monitorizeaza imprumuturile de peste 20.000 lei de la banci, ca sa raporteze intarzierile la plata, asemeni bancilor, a declarat presedintele ALB Romania.

"Companiile de leasing din Romania au inceput deja sa testeze baza de date a CRB, urmand ca pana la sfarsitul acestui an sa intre toate firmele din Registrul Special in acest sistem", a afirmat presedintele ALB Romania, Jean-Claude Boloux.

Firmele de leasing trebuie sa instaleze si sa testeze un software achizitionat de la Banca Nationala a Romaniei (BNR), in cadrul careia functioneaza CRB.

Secretarul general al ALB Romania, Adriana Ahciarliu, a explicat ca o parte dintre firmele de leasing au inceput sa testeze baza de date a CRB de la 1 iulie.

Centrala Riscurilor Bancare centralizeaza informatii privind expunerea institutiilor de credit din Romania fata de debitori care au luat imprumuturi sau au angajamente de peste 20.000 lei, precum si informatii referitoare la fraudele cu carduri.

NewsIn