Apple anunta iPod Nano cu camera video. Vechea generatie Shuffle iese din scena

Data publicarii: 10-09-2009 | IT&C

Intreaga media a stat cu sufletul la gura, miercuri, dupa ce Apple a anuntat o conferinta de presa. Oare ce vor prezenta?, s-au intrebat jurnalistii, dar si publicul din intreaga lume.

Ei bine, este vorba despre un iPod Nano cu camera video, radio FM cu Live Pause, Genius Mixes, Pedometru si un ecran mai mare.

Noul iPod nano cu camera video le permite utilizatorilor sa inregistreze imagini video in modul portret sau landscape. In plus acest model are incorporat si un microfon. De asemenea, sunt disponibile 15 efecte video ce pot fi aplicate videoclipurilor inregistrate. Camera iPod-ului Nano are urmatoarele specificatii: video H.264 VGA, 640 x 480 pixeli, pana la 30 frame-uri pe secunda cu AAC audio.

iPod nano are si un nou tuner FM care permite utilizatorilor sa vada numele melodiilor si ale artistilor, plus doua noi aplicatii: iTunes Tagging si Live Pause.

iPod nano dispune acum de Genius Playlists si Genius Mixes, doua functii care exploreaza playlist-ul si descopera descopera cantece ce se potrivesc unele cu altele. In plus creeaza utilizatorului un playlist Genius. In momentul in care iPod-ul Nano este sincronizat cu iTunes Genius el cauta automat in library, descopera cantecele care se potrivesc, si creeaza pana la 12 mixuri Genius.

iPod nano vine si cu Pedometru incorporat, o functie ce permite numararea pasilor pe care-i face utilizatorul. Aceasta functie utilizeaza un accelerometru, si este destinata celor pasionati de fitness.

Nu in ultimul rand, Apple a anuntat miercuri si ca iPod shuffle va avea un pret mai mic, noi culori, dar si retragerea vechii generatii a player-ului shuffle.

Astfel, iPod shuffle va fi disponibil de acum in cinci noi culori: negru, roz, albastru, verde si argintiu. Va putea fi achizitionat si un model de 2GB pentru 59 de dolari, iar cel de 4GB va costa 79 de dolari. Bineinteles, ca de obicei, toata lumea se asteapta ca preturile sa fie diferite in Romania.

"iPod shuffle este cel mai mic player din lume si este disponibil de acum in cinci culori frumoase, pentru doar 59 de dolari. iPod shuffle este atat de mic incat uiti ca il ai la tine. Poate memora pana la 1.000 de melodii si vorbeste cu tine", a declarat Philip Schiller, senior vicepresedinte marketing, Apple.

Apple a introdus in martie a treia generatie iPod Shuffle care beneficiaza de o functie inedita, fiind promovat ca "primul player care vorbeste cu tine". Acesta utilizeaza o interfata VoiceOver care ii comunica utilizatorului, in casti, artistul, melodia si playlist-ul selectat, in 14 limbi. Noul Shuffle este mai mic ca dimensiuni (45mm inaltime x 17mm latime x 7.8mm grosime) si totusi mai incapator, capacitatea de stocare fiind acum de pana la 4GB. Bateria Li-polimer are o automie de 10 ore.

Butoanele de control au fost mutate pe firul castilor, ceea ce probabil nu va place celor care doresc sa foloseasca alta pereche de casti. Insa, in cadrul evenimentului de miercuri, Apple a anuntat si ca cei care nu sunt multumiti de castile furnizate de noul iPod shuffle, pot alege de cum intre alti producatori cu care colaboreaza cei de la compania americana.

Antena3