Aegon Asigurari de Viata mizeaza pe afaceri de 1 milion euro in acest an

Data publicarii: 11-09-2009 | Afaceri

Aegon Asigurari de Viata, parte a grupului olandez Aegon, a subscris prime brute subscrise de circa 700.000 euro pana acum si a ajuns la 1.000 de clienti, iar pentru sfarsitul acestui an estimeaza afaceri de aproximativ 1 milion euro, a declarat directorul general al firmei, Silvia Sirb.

Compania a demarat activitatea pe piata romaneasca de asigurari de viata in 31 martie, dupa ce in decembrie 2008 a primit autorizatia de functionare de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Practic, vindem asigurari din aprilie, iar pentru sfarsitul acestui an estimam o valoare a primelor brute subscrise de aproximativ 1 milion euro", a afirmat Sirb.

Ea a adaugat ca grupul olandez Aegon analizeaza in continuare posibilitatea de a intra pe piata de asigurari generale din Romania printr-o investitie de la zero sau prin achizitia unui jucator din piata.

"Vrem sa completam pensiile private obligatorii (pilonul II) cu pensiile private facultative (pilonul III), dar numai atunci cand piata isi va reveni", a mai spus directorul general al asiguratorului, care estimeaza "o revenire reala" dupa prima parte a anului viitor.

Sirb admite ca piata pensiilor private obligatorii se confrunta in prezent cu o problema serioasa, deoarece tot mai putini angajatori vireaza contributiile, in timp ce "piata pensiilor private facultative este relativ blocata".

Compania are in prezent 57 de angajati pe segmentele de pensii private obligatorii si asigurari de viata, dar vinde asigurari de viata si prin intermediul brokerilor.

In iunie 2009, Aegon a cumparat de la BT participatia de 50% pe care o detinea in cadrul companiei mixte si a devenit actionar unic. In Romania, grupul Aegon are doua linii de afaceri - pensii private si asigurari de viata.

Aegon Asigurari de Viata are un capital social de 39,18 milioane lei si este detinuta de Aegon Woningen Nova BV (99% din actiuni) si Aegon Tsjechie Holding BV.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: