Val de sinucideri la France Telecom: 20 de cazuri in 18 luni

Data publicarii: 11-09-2009 | International

Un tehnician al France Telecom s-a injunghiat ieri in fata colegilor sai in timpul unei sedinte in care mai multi angajati erau anuntati ca locurile lor de munca au fost restructurate. Barbatul a fost transportat la spital, iar medicii au reusit sa-l stabilizeze.

Incidentul este ultimul din valul de sinucideri cu care se confrunta compania franceza de mai bine de un an. In 18 luni, 20 de persoane au decis sa-si curme viata, multi dintre ei lasand mesaje in care sunt invocate stresul si conditiile precare de la locul de munca.

France Telecom, al carei brand cheie este Orange, este al treilea mare operator de telefonie mobila din Europa si cel mai important provider de internet broadband. Dupa ce s-a confruntat cu ceea ce sefii sindicatelor din France Telecom au numit o "spirala" a sinuciderilor, sase angajati luandu-si viata in ultimele trei luni, compania a promis sa ofere un program de asigurari medicale mai bun si a intrat in negocieri cu sindicatele pentru a contracara stresul cu care se confrunta angajatii din companie.

La inceputul saptamanii, directorul de resurse umane al companiei declara ca cei care vad o legatura de cauzalitate intre problemele de la munca si moartea angajatilor simplifica excesiv realitatea. El este de parere ca impulsul suicidar nu este declansat doar de un singur factor, ci de o combinatie de probleme.

In 2002, 29 de angajati ai France Telecom s-au sinucis, iar in 2003, alti 23. Confederatia Democratica a Muncitorilor din Franta spune ca din februarie 2008 si pana acum, 22 de muncitori s-au sinucis.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: