Olanda, prima tara care limiteaza valoarea bonusurilor acordate bancherilor

Data publicarii: 11-09-2009 | Finante-Banci

Bonusurile primite de angajatii bancilor de investitii a fost unul dintre cele mai dezbatute subiecte din ultimul an, valoarea uriasa a acestora fiind considerata una dintre cauzele crizei financiare actuale.

Desi atat Uniunea Europeana, cat si reprezentantii G20 au incercat sa reglementeze in cadrul ultimelor intalniri sistemul bonusurilor, prima tara care a luat masuri concrete in aceasta privita a fost Olanda.

Conform unei noi legi gandita de Asociatia Bancherilor si Minsterul de Finante olandez, valoarea bonusurulor acordate functionarilor bancari nu poate depasi valoarea salariului pe un an de zile. Actul, care va intra in vigoare in ianuarie 2010, mai prevede ca daca bancile se vor confrunta cu probleme financiare, pot solicita angajatilor returnarea bonusurilor.

ING, gigantul financiar olandez, a jucat un rol important in negocierea conditiilor. "Credem ca acest nou cod bancar este un pas important pe drumul recastigarii credibilitatii si stabilitatii sectorului bancar", a declarat la sfarsitul discutiilor Carolien van der Giessen, purtator de cuvant al ING.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: