Jumatate dintre cei ramasi fara serviciu isi investesc economiile in imbunatatirea aspectului fizic

Data publicarii: 11-09-2009 | HR/Cariere

Competitia din ce in ce mai stransa pentru un numar tot mai mic de locuri de munca ii determina pe unii candidati sa-si modifice infatisarea in speranta ca vor face o impresie mai buna, conform ultimului sondaj realizat de CareerBuilder, lider mondial in domeniul solutiilor de HR.

Studiul, efectuat cu ajutorul a 1.000 angajati din Europa, arata ca 46% dintre cei aflati in cautarea unui serviciu au incercat sa-si imbunatateasca aspectul fizic pentru a se face mai atractivi in momentul prezentarii la un interviu. Principalele schimbari se refera la haine, tunsoare, machiaj si inalbirea dintilor.

Totodata, 33% dintre respondenti au declarat ca au operat schimbari si in mediul online, prin ajustari ale profilului de pe principalele retele sociale, astfel incat sa aiba o prezenta mai profesionala.

50% dintre cei care au ramas fara serviciu in decursul ultimului an spun ca investesc o parte din economiile stranse in timp in ameliorarea aspectului exterior pentru a-si optimiza sansele de angajare.

Acelasi studiu releva ca 75% dintre cei chestionati au aplicat pentru un loc de munca sub pregatirea lor, 74% ar accepta un job mai prost platit decat cel avut inainte, 64% ar fi de acord sa isi schimbe resedinta daca s-ar ivi o oportunitate de munca.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: