Analist Forbes: Vanzarea Opel, cea mai mare greseala facuta de GM in intreaga istorie

Data publicarii: 11-09-2009 | International

Boardul director al General Motors a decis sa vanda 55% din actiunile detinute la constructorul german de automobile Opel. Aceasta este cea mai mare greseala facuta de GM in intreaga sa istorie, considera Jerry Flint, editor al Forbes si unul dintre cei mai respectati analisti din lumea auto.

Opel impreuna cu brandul sau britanic, Vauxhall, vinde in fiecare an peste un milion de automobile. Dar, mult mai importante decat cifra de afaceri sunt operatiunile Opel, spune Flint. Producatorul german joaca un rol primordial in dezvoltarea noilor tehnologii si masini ale GM, mai ales pe segmentul automobilelor compacte, care aduc vanzarile cele mai insemnate.

Majoritatea modelelor din ultimii ani ale GM poarta amprenta Opel, inginerii germani schimband, in mare masura, vechile tipare ale masinilor americane, care faceau tot mai greu fata concurentei japoneze.

Nu in ultimul rand, atrage atentia Flint, trebuie tinut seama ca unul dintre cumparatori este banca ruseasca Sberbank, iar exemplele de parteneriate reusite incheiate de companiile vestice cu firme din Rusia nu sunt prea numeroase.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: