Nestle ar putea parasi Elvetia, daca salariile directorilor ar fi limitate

Data publicarii: 14-09-2009 | International

Nestle, cea mai mare companie alimentara din lume, ar putea parasi Elvetia, tara sa de origine, in cazul in care autoritatile ar decide sa limiteze salariile conducerii, a declarat presedintele Nestle, Peter Brabeck, citat de AFP.

Intrebat ce s-ar intampla daca guvernul elvetian ar impune un plafon salarial pentru directorii companiei, Brabeck a raspuns: "Acesta ar fi inceputul sfarsitului".

La intrebarea legata de consecintele unei astfel de masuri asupra grupului, a adaugat: "Am fi pusi in situatia de a ne intreba daca Elvetia este in continuare cel mai potrivit loc pentru sediul companiei".

Criza economica si financiara a provocat discutii aprinse legate de salariile si primele directorilor marilor companii, in special din sectorul financiar.

In ultimele saptamani, oficialii din mai multe tari industrializate au propus impunerea unui plafon pentru aceste salarii.

Pentru Brabeck, caracteristica cea mai atractiva a Elvetiei a fost "securitatea legala" pe care o oferea. In prezent, aceasta siguranta, "care era la fel de solida ca un bloc de granit, s-a degradat".

"In ultima vreme, exista presiuni din exterior asupra Elvetiei si presiuni populiste din interior si am constatat ca guvernul si parlamentul si-au aratat rapid disponibilitatea de a modifica legile", a precizat Brabeck.

"Acest lucru dauneaza tarii. Elvetia avea reputatia de a nu ceda la astfel de presiuni", a mai spus directorul Nestle.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: