Isarescu: Se incearca un atac pe leu dar suntem cu ochii pe ei

Data publicarii: 14-09-2009 | Finante-Banci

Ultimele patru zile ale saptamanii trecute, la care se adauga evolutia de astazi de pe piata interbancara arata o scadere continua a leului fata de moneda unica europeana, potrivit Capital. Aceasta evolutie poate fi socotita o "corectie", dar poate semnifica si inceputul unui nou atac asupra leului, potrivit oficialilor Bancii Nationale.

Guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, a transmis la mijlocul saptamanii trecute un avertisment mai mult sau mai putin voalat celor care pregateau un eventual atac asupra leului.

"Eu nu cred ca e rau ca leul este mai putin volatil (...). Piata poate fi lichida dar se poate ca cineva de la Londra, de exemplu, sa declare ca nu este destula lichiditate. Piata are lei. Fac aceasta declaratie cu riscul de a fi inteles gresit", afirma Mugur Isarescu.

In ziua in care guvernatorul BNR facea aceste afirmatii, respectiv 11 septembrie, leul inregistra o noua depreciere, trend care a continuat pana la sfarsitul saptamanii si care se mentine si astazi.

Avertismentul guvernatorului

Mugur Isarescu este cunoscut si recunoscut drept o persoana care nu vorbeste niciodata degeaba. Orice afirmatie a sa are un scop precis dar, pentru ca poate fi interpretata gresit, isi cantareste foarte atent vorbele. Avertismentul adresat celor care ar fi, poate, interesati de un nou atac asupra leului, dupa esecul din toamna trecuta, este, insa, mai mult decat evident.

Totusi, pentru a nu interpreta noi gresit cuvintele guvernatorului, i-am solicitat o precizare suplimentara. Intrebat de capital.ro in legatura cu posibilitatea unui nou atac asupra leului, guvernatorul BNR ne-a declarat: "Bineinteles ca incearca, dar suntem cu ochii pe ei".

Integral in Capital

Ultimele stiri pe BankNews.ro: