Nou scandal RBS: cu banii de la stat, compania restructureaza posturi in Anglia si infiinteaza in alte tari

Data publicarii: 15-09-2009 | International

Royal Bank of Scotland (RBS) este in mijlocul unui nou scandal dupa ce un document intern in care se vorbea despre desfiintarea unor locuri de munca din Marea Britanie si relocarea lor in tari cu forta de munca ieftina, a fost publicat de un ziar local.

The Scotsman, cotidianul care a intrat in posesia documentului, spune ca in urma cu cateva luni Stephen Hester, directorul executiv al bancii, a spus angajatilor din Singapore ca strategia de reducere a costurilor prevede relocarea activitatii din Europa si Marea Britanie in India si alte state in care salariile sunt mai mici.

Decizia a starnit nemultumirile opiniei publice in conditiile in care RBS este detinuta in proportie de 70% de statul englez, punerea in practica a masurilor ducand la pierderea locurilor de munca ale angajatilor englezi.

Pana in prezent, cel mai afectat de noua strategie a RBS a fost departamentul IT al companiei. Conform The Scotsman, site-ul RBS India a publicat deja 120 de oferte de munca in aceasta saptamana pentru divizia tehnica.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: