Piata romaneasca de asigurari de viata va creste cu 2-3% in 2009, estimeaza BCR Asigurari de Viata

Data publicarii: 15-09-2009 | Afaceri

Piata romaneasca de asigurari de viata va spori in acest an cu circa 2-3% fata de 2008, in ciuda contractiei economice severe, estimeaza directorul general al BCR Asigurari de Viata, Florina Vizinteanu, care a constatat o evolutie mai buna a pietei in al doilea trimestru.

Fondul Monetar International si Guvernul iau in calcul o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 8-8,5% in acest an.

"Piata de asigurari de viata si-a diminuat scaderea in al doilea trimestru din acest an", a afirmat Vizinteanu, care anticipeaza un echilibru intre asigurarile de viata si cele traditionale in acest an.

BCR Asigurari de Viata a raportat pentru primul semestru rezultate mult peste media pietei, anuntand o crestere cu 34,4% a primelor brute subscrise, pana la 85 milioane lei (20 mil. euro). Societatea a ajuns pe pozitia a treia pe piata romaneasca a asigurarilor de viata, cu o cota de 10,5%, potrivit reprezentantilor companiei.

Pe ansamblu, piata asigurarilor de viata a scazut in primul semestru cu 2,7%, potrivit datelor publicate anterior de autoritatea de supraveghere a pietei. Primele aferente asigurarilor traditionale au scazut cu 2%, in timp ce asigurarile unit-linked au inregistrat un declin de 5,2%.

Anul trecut, piata romaneasca de asigurari de viata a crescut cu 21,3%, pana la un volum de prime brute subscrise de 1,9 miliarde lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: