O masina de transport valori a fost atacata in Pasul Gutai

Data publicarii: 15-09-2009 | Actualitate

Suma furata in Maramures, din masina de transport valori, a fost livrata de Posta Romana pentru plata unor pensii, spun pentru NewsIn surse apropiate anchetei, precizand ca mai multe sucursale ale societatii transportatoare au fost amendate anul acesta.

Sursele citate au declarat ca mai multe sucursale ale G4Falk, societatea care transporta banii, au fost amendate, anul acesta, de politisti, pentru diferite nereguli, una dintre acestea fiind lipsa escortei masinilor de transport valori in afara localitatilor.

Comisarul sef al IPJ Maramures, Ioan Isac, a declarat, marti, ca suma furata din masina de transport valori este de aproximativ 240.000 de lei.

Politistii maramureseni ii audiaza pe cei trei agenti care transportau banii, despre care au spus ca au incalcat protocolul care prevede ca nu au voie sa opresca sau sa deschida usa masinii cat timp sunt in misiune.

"Indivizi mascati care simulau efectuarea unui control rutier au oprit pe DN 18 mai multe autoturisme. Din informatiile pe care le detinem este vorba despre sase indivizi care purtau uniforme kaki si veste reflectorizante. O autospeciala care apartine unei societati de transport valori a oprit si ea.(...) Atacatorii au imobilizat si dezarmat insotitorii, dupa care unul dintre suspecti a urcat la volan si a condus masina pe un drum laturalnic, la cateva sute de metri de drumul national. Apoi au luat banii din autospeciala si i-au incuiat in compartimentul tezaur al acesteia pe cei trei angajati ai firmei si au parasit zona cu un autoturism de teren", a declarat Voichita Zehan, purtator de cuvant al IPJ Maramures.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: