Raportati la banca datele personale pana la finele lunii!

Data publicarii: 16-09-2009 | Finante-Banci

Neactualizarea informatiilor este sanctionata cu suspendarea temporara a tranzactiilor pe conturi. Cele mai multe banci desfasoara procesul de completare a datelor clinetilor pana la 30 septembrie. Doar doua banci au prelungit acest termen.

Institutiile de credit au postat pe site-urile proprii anunturi privind demararea campaniei de actualizare a datelor cu privire la clienti - persoane fizice sau juridice. In acest sens, clientii au obligatia sa se deplaseze la una dintre unitatile institutiei pentru a oferi personalului informatii cu privire la datele proprii - numele si prenumele, data si locul nasterii, codul numeric personal (CNP), domiciliul, numarul de telefon, nationalitatea si ocupatia.

Bancile au obligatia de a actualiza datele personale ale clientilor, conform Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei Nr. 9/2009 privind cunoasterea clientelei in scopul prevenirii spalarii banilor si finantarii terorismului.Cele mai multe dintre banci au impus ca termen-limita finele acestei luni. La GarantiBank, perioada de actualizare a datelor a expirat ieri, 15 septembrie, iar la Raiffeisen Bank, aceasta se prelungeste pana la 9 octombrie. Alpha Bank desfasoara procesul pana la finele acestui an.

In cazul in care un client nu se deplaseaza la una dintre unitatile bancii pentru a furniza informatii cu privire la datele proprii, toate tranzactiile pe conturi (de la retragerea de numerar din bancomat sau plata la comerciant, pana la operatiuni prin internet banking) ii vor fi suspendate temporar.

Actualizarea datelor trebuie efectuata de toti clientii institutiilor de credit, indiferent de produsul (cont curent, credit, depozit, card de credit sau de debit) sau de serviciul (internet banking, mobile banking etc.) pe care acestia il utilizeaza sau il solicita. Atentie! Daca esti client al mai multor banci, va trebui sa oferi informatii privind datele personale in cadrul unitatilor fiecareia dintre ele.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: