Bulgaria ancheteaza loteria nationala, dupa ce aceeasi varianta a iesit castigatoare in 2 extrageri

Data publicarii: 17-09-2009 | International

Ministrul sporturilor din Bulgaria, Svilen Neikov, a lansat miercuri o ancheta in cazul coincidentei uimitoare care a dus la extragerea acelorasi sase numere la loteria nationala, pentru doua saptamani la rand, relateaza AFP.

Probabilitatea unei altfel de coincidente este de 1 la 4,2 milioane, a declarat matematicianul Mihail Konstantinov, admitand ca, matematic vorbind, "s-ar putea totusi produce".

Cifrele 4, 15, 23, 24, 35 si 42, extrase in fata camerelor de filmat si a unei comisii independente pe data de 6 septembrie, au fost extrase din nou, insa in alta ordine, patru zile mai tarziu. Apoi, trei dintre aceste cifre au aparut din nou castigatoare la urmatoarea extragere.

Intervievata de cotidianul 24 Ore, vice-presedintele loteriei, Maria Yaneva, a exclus masluirea rezultatelor.

Nimeni nu a ghicit cele sase numere la extragerea din 6 septembrie. In schimb, la urmatoarea extragere, 18 persoane au pariat pe aceleasi sase numere si au castigat cate 10.164 leva (5.197 euro) fiecare.

Ultimul mare premiu al loteriei bulgare a avut o miza de 3,8 milioane leva (1,94 milioane euro) si a fost castigat in ianuarie 2008.

NewsIn