ANEIR spune ca firmele sunt paralizate de protestele magistratilor si solicita reluarea activitatii

Data publicarii: 17-09-2009 | Afaceri

Exportatorii sunt grav afectati de actiunile de protest ale magistratilor, mai ales de decizia acestora de a nu mai trimite delegati la Registrul Comertului, care "paralizeaza viata economica a firmelor", a spus secretarul general al ANEIR, Mihai Ionescu.

"Suntem extrem de nemultumiti de atitudinea magistratilor. Ne-au blocat o serie de afaceri importante, inclusiv la Registrul Comertului. Nu putem opera nicio majorare de capital, schimbare de statut a vreunei firme. Viata economica a societatilor de export este paralizata. Trebuie sa existe o decenta in proteste, sa se asigure minimum de conditii pentru desfasurarea in continuare a activitatii", a afirmat reprezentantul Asociatiei Exportatorilor si Importatorilor din Romania.

El a completat ca protestele din Justitie impiedica desfasurarea activitatii economice si prin faptul ca nu se mai solutioneaza nici clauze pe rol ale instantelor comerciale si civile.

Magistratii au demarat protestele pe fondul nemultumirilor salariale si au decis, printre altele, sa nu mai trimita judecatori delegati la Registrul Comertului.

Saptamana trecuta, ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a facut un apel catre magistrati pentru normalizarea "urgenta" a activitatii judecatorilor delegati la Registrul Comertului, "a carei blocare afecteaza direct economia nationala".

Ministrul justitiei considera "escaladarea protestului ca un gest de presiune nejustificata si iresponsabila, spunand ca magistratii nu-si pot reclama drepturile prin incalcarea drepturilor altor persoane.

NewsIn