Topul celor mai futuriste sisteme urbane intalnite in orasele de astazi

Data publicarii: 17-09-2009 | IT&C

Unul dintre avantajele incontestabile oferite de o metropola dezvoltata este accesul facil la tehnologii pe care locuitorii altor orase le considera de domeniul fantasticului. Portalul Future Metro a realizat o selectie a catorva din cele mai avangardiste inventii functionale in marile zone urbane.

1. Sistemul de recunoastere faciala functional in Melbourne. Acesta este implementat in baruri si alte zone in care exista un risc crescut de conflicte.

2.Meniul comestibil. Doua restaurante din Chicago, Alinea si Moto, ofera clientilor meniuri pe care le pot folosi nu doar pentru aflarea felurile de mancare, ci si pentru potolirea foamei pana la prepararea mancarurilor comandate.

3. VeriChip este un cip de mici dimensiuni implantabil in corpul uman. Principala utilizare vizeaza monitorizarea starii de sanatate, insa producatorii vor sa-si extinda aria de acoperire prin transformarea cipului in instrument de plata, asemanator cardului.

4. iReal, scaunul-masina creat de Toyota. Acesta poate fi folosit atat ca scaun propriu-zis, cat si ca mijloc de locomotie in interiorul oraselor.

5. Sistemul WiFi din mijloacele de transport in comun ale orasului San Francisco. Cu ajutorul sau calatorii pot avea acces la internet si la alte informatii utile traversarii orasului.

6. Sistemul de decodificare a intentiilor. Proiect sustinut de autoritatile americane si deja utilizat in Washington. Este compus dintr-un scanner cerebral, care detecteaza centrii cei mai activi si un scaner facial. Conform producatorilor, sistemul poate identifica persoanele rau intentionate.

7. Trenurile urbane suspendate, deja prezente in multe orase. Desi nu sunt inventii noi, dau oraselor un aspect futurist.

Redactia BankNews.ro