Cele mai ieftine zone la apartamente vechi: Titan, Lacul Tei si Drumul Taberei

Data publicarii: 18-09-2009 | Imobiliare

Un site imobiliar a facut un top al celor mai tranzactionate zone din Bucuresti, in urma vanzarilor efectuate din portofoliul propriu.

Cele mai cautate zone pentru cumpararea de apartamente vechi, in acest an, au fost, cum era de asteptat, cele mai ieftine. "Se poate spune si asa, ca au fost cautate zonele mai ieftine, dar au fost cumparate si proprietati de 500.000 de euro", a spus Camelia Enachioiu, reprezentant MagazinuldeCase.ro. Prima zona in preferintele celor care au cumparat imobile cu ajutorul site-ului este Titan. "In urma unui studiu pe ofertele proprii reiese ca cea mai tranzactionata zona este Titan, unde s-au vandut noua imobile in 2009, reprezentand 3,5% din totalul imobilelor achizitionate. Dintre acestea, cel mai scump s-a vandut o casa cu sase camere, cu 500.000 de euro.

Cel mai ieftin imobil vandut in Titan este o garsoniera de 30.000 de euro, pret redus de la 35.000 de euro", arata analiza.

Urmatoarea zona ca numar de tranzactii finalizate este Lacul Tei, unde s-au vandut opt imobile. Cel mai mare pret al unui imobil vandut in cartierul Lacul Tei este de 220.000 de euro, pentru o casa cu opt camere, iar cel mai ieftin imobil vandut a fost o garsoniera de 60.000 de euro. Pe locul al treilea in topul celor mai vandute zone se situeaza cartierul Drumul Taberei, unde s-au vandut in total sapte imobile, cel mai scump imobil fiind un apartament cu patru camere in valoare de 130.000 de euro, iar cea mai ieftina locuinta, un apartament de trei camere, a fost vanduta pentru 64.000 de euro.

Locul patru in top este ocupat de zona Berceni, unde s-au vandut sase imobile, cel mai mare pret fiind de 99.000 de euro pentru un apartament de trei camere, in timp ce valoarea cea mai mica a fost de 25.000 de euro, proprietarul intrand in posesia unei garsoniere. A cincea zona ca numar de tranzactii o reprezinta Militari, unde s-au vandut pana in prezent cinci imobile. Cel mai scump s-a vandut o casa cu patru camere, 170.000 de euro, iar cel mai ieftin imobil vandut in Militari este o garsoniera de 30.000 de euro. Analiza a fost facuta pe 253 de imobile, postate de la inceputul anului curent pe MagazinulDeCase.ro.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: