Banca Comerciala Carpatica – crestere cu 27% a activelor in primul semestru din 2006

Data publicarii: 14-08-2006
Banca Comerciala Carpatica a inregistrat o crestere importanta a activitatii in primele 6 luni ale anului, actionand in principal in directia consolidarii pozitiei pe piata, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In prima jumatate a anului 2006, Banca Comerciala Carpatica a obtinut rezultate pozitive, in conditiile continuarii procesului investitional prin extinderea retelei de unitati teritoriale si prin lansarea de noi produse atractive, adaptate la realitatile economico-sociale ale momentului.

„In primul semestru al anului am avut mai multe realizari foarte importante. In primul rand activele bancii au crescut intr-un ritm mai accentuat decat cele din sistemul bancar. In al doilea rand, am depasit numarul initial de unitati operationale din teritoriu prevazute pentru acest an. In al treilea rand, am trecut la sistemul informatic centralizat (on-line) in cele mai bune conditii. In fine, am realizat prevederile Bugetului de Venituri si Cheltuieli la toti indicatorii, ceea ce nu este putin lucru avand in vedere preocuparile principale ale bancii axate pe cresterea retelei si cotei de piata, precum si pe ridicarea standardelor de calitate in oferirea produselor si serviciilor clientilor nostri”, rezuma presedintele bancii, dr. Nicolaie Hoanta.

Activele bilantiere au inregistrat la 30.06.2006 un nivel de 1.178 mil. RON in crestere cu 27% fata de finele anului 2005. La aceeasi data capitalurile proprii erau de 146 mil. RON, valoare cu 6% mai mare comparativ cu anul 2005. totodata profitul net aferent primelor 6 luni ale anului curent care se ridica la 8,7 mil. RON depaseste prognoza din Bugetul de Venituri si Cheltuieli.

In semestrul I al anului 2006 reteaua teritoriala BCC s-a extins cu 57 unitati noi, ajungand la 30.06.2006 la 172 (la momentul de fata reteaua numara 190 unitati teritoriale), depasind obiectivul prevazut in strategia de extindere teritoriala, 156 AtM-uri si 18 ASV-uri. totodata Banca dispune de o retea nationala de unitati moderne cu reprezentare in toate judetele tarii si in municipiul Bucuresti. Canalele alternative de distributie a produselor si serviciilor au fost adaptate ofertei competitive care este pusa la dispozitia clientilor. Urmand acelasi trend ascendent echipa BCC numara 1795 angajati (inclusiv personalul de paza propriu) la finele semestrului I, fata de 1441 la 31.12.2005.

La finele lunii iunie a fost finalizata perioada de subscriere a imprumutului obligatar in valoare de 40.000.000 lei contractat de BC Carpatica, subscrierea realizandu-se cu succes. De asemenea, in cursul primului semestru al anului 2006, banca a efectuat o majorare a capitalului social cu suma de 12.450.000 lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net la data de 31.12.2005, ceea ce indica clar intentia de dezvoltare continua a bancii.

Banca Comerciala Carpatica a continuat sa sustina procesul de economisire in Romania,
oferind dobanzi real pozitive pentru bogata paleta de produse pasive din oferta sa. In acelasi timp, activitatea de creditare a cunoscut un ritm la fel de sustinut ca si sursele atrase ale bancii. In acest sens preocuparea BCC pentru sustinerea creditarii IMM-urilor este reflectata si de implicarea in punerea la dispozitia acestora de finantari externe si interne, in aceasta ultima categorie incadrandu-se Programul Fermierul si Programul national de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infinitate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/ retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: