Romanca ce a dat in judecata PwC sustine ca a fost ademenita de un coleg intr-un sex shop

Data publicarii: 20-09-2009 | HR/Cariere

Romanca ce a dat in judecata PricewaterhouseCoopers pentru discriminare, cerand daune-record de 40 milioane lire sterline, a fost audiata de un tribunal pentru dreptul muncii, sustinand ca un coleg a ademenit-o intr-un sex shop si ca sefii ei au facut-o sa simta "ca o prostituata", scrie Daily Mail.

Mihaela Popa, 31 de ani, fost contabil judiciar la PricewaterhouseCoopers, a spus joi in cadrul audierilor ca, in drum spre un dejun de lucru, un coleg i-a deschis usa unui sex shop, ea crezand ca este un restarant. Popa a declarat ca a fost oripilata sa se regaseasca intr-un asemenea magazin si ca apoi a devenit subiectul batjocorii colegilor de birou, care o numeau "Mihaela si pornografia" si o intrebau daca i-a placut sa viziteze sex shopuri.

Sefii ei ar fi adoptat o "atitudine nazista" si ar fi facut-o sa simta "ca o prostituata", in timp ce un coleg i-ar fi spus ca "est-europencele sunt curve".

Alti colegi i-ar fi spus ca "romanii si nigerienii nu sunt foarte diferiti".

Popa, care locuieste in Hampstead, in partea de nord a Londrei, si-a inceput cariera la biroul PwC din Bucuresti in 2000, unde a castigat o bursa de studii pentru un masterat in finante in cadrul Universitatii din Chicago.

A lucrat atunci pentru o scurta perioada de timp in functia de contabil la biroul din Chicago al PwC, unde sustine, de asemenea, ca a fost discriminata pe considerente rasiale. In septembrie 2004 a fost transferata la Londra, unde castiga 41.000 lire sterline pe an si ar fi avut initial promisiuni de promovare, care ulterior au fost ignorate. A demisionat in 2006, dupa mai multe luni in care nu a mers la birou datorita unor stari de depresie si anxietate. Popa a spus tribunalului londonez ca a suferit o cadere nervoasa dupa ce un psihiatru la care mergea ar fi consiliat-o sa aiba activitati sexuale.

In 2007, Popa a pierdut alte procese intentate PwC pe motiv de discriminare rasiala si concediere nemotivata. Ea pretinde ca PwC s-ar fi "razbunat" pentru aceste procese sabotandu-i perspectivele de cariera prin influentarea negativa a noilor angajatori. Popa a mai lucrat la UBS din decembrie 2006 pana anul trecut, cand a fost concediata dintr-un post unde castiga 55.000 lire sterline pe an. A fost apoi angajata la Credit Suisse in august 2008, castigand 66.000 lire sterline pe an, insa si acolo postul ei a fost restructurat, inainte de Craciun.

Daunele de 40 milioane de lire sterline este cea mai mare suma ceruta vreodata intr-un proces de discriminare rasiala.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: