Ministrul Transporturilor spune ca pagubele produse de deraierea trenului ar depasi 5 milioane euro

Data publicarii: 21-09-2009 | Actualitate

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a estimat, luni, ca pagubele materiale produse in urma deraierii trenului Accelerat 1692 se cifreaza la cel putin cinci milioane de euro.

"E greu sa fac o estimare, sunt opt vagoane si o locomotiva care sunt destul de grav avariate, deci putem sa vorbim asa cu usurinta de, probabil, peste cinci milioane sau depinde daca cei care vor verifica aici constata ca s-ar mai putea repara ceva sau pur si simplu trebuie date la fier vechi", a declarat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca in tren se aflau foarte multi calatori, asa cum se intampla de obicei in zilele de luni, cand se intoc in Bucuresti multe persoane care au fost plecate din municipiu la sfarsit de saptamana.

"Dar nu cred ca asta e cea mai mare problema. Cea mai mare problema a fost viata celor 300 si ceva de oameni care, va spun, a fost un semn de la Dumnezeu ca nu a patit aproape nimeni nimic, putea sa fie o tragedie colosala. Trenul era un tren de luni dimineata, care, in general, are pasageri multi pentru ca vin oamenii spre Bucuresti, cei care au fost plecati. Inclusiv lucrul asta da de gandit", a mai afirmat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a spus ca unii calatori ai acceleratului 1692 Timisoara-Bucuresti au refuzat sa se mai urce in trenul format special in gara Caracal pentru a fi transportati la Bucuresti.

"Avem o tragedie care putea sa fie cu mult mai grava decat este. Slava Domnului ca pasagerii nu au avut de suferit intr-un mod mai grav. Bineinteles ca cele 360 de persoane sunt foarte afectate, mai mult din punct de vedere psihic", a mai spus Radu Berceanu.

Luni dimineata, la ora 2.29, locomotiva si opt vagoane din compunerea trenului Accelerat 1692, care circula pe relatia Timisoara  Nord - Bucuresti Nord, au deraiat intre statiile Banu Maracine - Malu Mare, la circa zece kilometri de Craiova. In urma incidentului, 15 persoane au ajuns la spital, insa niciuna nu a necesitat internare, toti avand leziuni usoare.

In prezent, circulatia feroviara intre Craiova si Caracal este inchisa, iar echipele speciale de interventii se afla la fata locului si actioneaza pentru repunerea pe sina a materialului rulant, au anuntat CFR Infrastructura. Potrivit reprezenatntilpor CFR Calatori, noua trenuri sunt deviate pe ruta ocolitoare Craiova  - Piatra Olt - Caracal si vor ajunge la destinatie cu o intarziere  de 60  - 90 de minute.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: