Societe Generale: Criza nu s-a sfarsit, dar scenariul cel mai rau a fost evitat

Data publicarii: 22-09-2009 | International

Criza actuala nu s-a sfarsit, chiar daca exista sentimentul ca economia nu mai este intr-o situatie catastrofala, iar scenariul cel mai rau a fost evitat datorita interventiei autoritatilor si adaptarii rapide a companiilor la noile conditii, a afirmat presedintele Societe Generale, Frederic Oudea, scrie Mediafax.

"Cred ca cel mai rau scenariu a fost evitat datorita interventiei autoritatilor europene si americane si a adaptarii politicilor companiilor la noile conditii economice", a declarat Oudea, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Londra.

Potrivit bancherului, sentimentul ca economia nu mai este intr-o situatie "catastrofala" este alimentat de impactul schemelor guvernamentale, de inflatia si dobanzile reduse care ajuta consumul in unele tari si de reactia foarte rapida a companiilor la criza, care au dus la reducerea activelor in exces.

"Situatia ramane fragila pentru ca impactul acestor elemente este pe termen scurt", a precizat seful Societe Generale.

Acesta e de parere ca avansul economiei mondiale va fi generat in special de pietele emergente si ca lumea se va schimba "dramatic" in urmatorii 40 de ani.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: