Topul salariilor entry-level. Afla aici cat se castiga si in ce domenii

Data publicarii: 22-09-2009 | HR/Cariere

Cel mai mare salariu de pornire se inregistreaza in domeniul petrol si gaze (380 euro), iar maximul poate ajunge la 642 de euro in cazul IT-istilor.

Dupa o crestere constanta a salariilor din ultimii doi ani din Romania, criza a fortat companiile sa regandeasca politica salarizarii. Absolventii de facultate care vor sa se angajeze in aceasta perioada vor primi salarii de inceput mai mici decat in anii trecuti. "Salariile pentru entry-level au scazut cu procente cuprinse intre 10% si, se pare, chiar 50% in anumite domenii: IT, sectorul bancar, vanzari, fara a socoti domeniul imobiliar si cel al constructiilor. Nu in toate industriile s-a intamplat acest lucru. Se poate spune cu siguranta ca venitul lunar a scazut, aici fiind incluse si comisioanele si bonusurile obtinute pe langa salariu", a declarat, pentru Gandul, Florin Ochiana, HR Operations Manager la SC Lugera&Makler si membru HR Club.

Salariul unui IT-ist la inceput poate ajunge la 642 de euro

Chiar si cu reducerile de criza, salariile de entry-level in domeniul petrol si gaze sunt printre cele mai bune, de la un minim de 380 de euro, la un maximum de 476 de euro, potrivit datelor oferite de Ioana Moholea, director executiv la Perspective Group si membru HR. Pe locul doi se afla angajatii din IT unde salariile pornesc de la 357 de euro si pot ajunge la 642 de euro/luna, urmat de sectorul telecomunicatiilor, unde leafa ajunge la 571 de euro si de domeniul financiar unde maximul este de 523 de euro. Salariile contabililor sunt cuprinse 357 si 476 de euro, iar pentru cei care se angajeaza in domenii precum cel farmaceutic sau inginerie, salariul minim porneste de la 285 de euro si ajunge la un maximum de 380 de euro in cazul inginerilor.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: