Bogdan Baltazar: As accepta sa mai fiu din nou bancher, dar nu la orice banca

Data publicarii: 22-09-2009 | Finante-Banci

Pentru Bogdan Baltazar ziua de astazi reprezinta un frumos moment aniversar. La 70 de ani, nu respinge provocarea de a fi din nou bancher, desi prestigiul si statutul sau profesional il determina sa fie foarte selectiv cu eventualele oferte. Nu este multumit de modul cum a evoluat mediul de afaceri autohton, dar crede ca Romania are inca oportunitati de investitii neexploatate.

Financiarul: Domnule Baltazar, numele dumneavoastra este asociat in permanenta cu acela al conducerii BRD, iar ziua de azi reprezinta, tot pentru dumneavoastra, un frumos moment aniversar. Daca ar fi sa o luati de la inceput, ati mai accepta sa fiti bancher?

Bogdan Baltazar: Da, as accepta sa mai fiu bancher, dar nu la orice banca. Dupa ce am plecat de la BRD, am avut oferte sa lucrez pentru alte banci, nu pentru pozitia de CEO sau de presedinte, dar nu am acceptat. Nici din punct de vedere sentimental nu am vrut, nici sub aspectul prestigiului. Si asta pentru ca am lucrat intr-o banca pe care am crescut-o, impreuna cu colegii mei francezi si romani, de la o cota de piata de 3,5% la peste 20% pentru anumite produse. Este banca cea mai performanta din sistem, care are, de exemplu, cel mai mare profit pe procent de cota de piata. De asemenea, este o banca cu un grad de satisfactie al clientilor foarte mare. Acest grad se masoara si in sondaje, dar se masoara si in produse pe client. Or, nivelul de 4,8 produse pe client inseamna un grad de satisfactie foarte mare. Consider ca o asemenea realizare, in conditiile Romaniei, este remarcabila. Asadar, din punctul de vedere al potentialitatii as accepta sa fiu bancher, dar, in peisajul actual, nu prea vad cum.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: