Calea Victoriei, record european la scaderea chiriilor

Data publicarii: 23-09-2009 | Imobiliare

Mai mult de jumatate din prestigioasele artere comerciale din lume au fost afectate de criza economica, 54% din cele 274 strazi monitorizate de Cushman & Wakefield inregistrand scaderi la pretul chiriilor.

Raportul anual Main Streets Across the World realizat de firma de consultanta indica cea mai mare depreciere globala la pretul chiriilor comerciale in 24 de ani. In doar 18% din locatii preturile au crescut.

Calea Victoriei din Bucuresti se afla pe primul loc in Europa la scaderea chiriilor pentru magazine, cu o ieftinire de 48% in ultimul an. Cea mai scumpa artera din lume, Fifth Avenue din New York, a inregistrat anul acesta o scadere de 8,1% a chiriilor pana la 966 de euro/mp/luna, dar ramane, in continuare, pe primul loc.

Pe locul doi in topul celor mai scumpe strazi de lux se afla Causeway Bay din Hong Kong, unde chiria medie a scazut cu 15,1% pana la 867 de euro/mp/luna. Cea mai mare scadere din lume a fost inregistrata in orasul indian Mumbai, unde chiriile s-au depreciat cu 63,5%.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: