Solutii de criza: directorii financiari nu mai sunt angajati, ci inchiriati

Data publicarii: 23-09-2009 | HR/Cariere

Al Lovata, patronul unei firme specializate in organizarea de petreceri si inchirierea de echipamente audio-video, a fost nevoit anul trecut sa reduca substantial numarul angajatilor prentu a supravietui crizei, scrie Wall Street Journal.

Restructurarea personalului a insemnat plecarea unor oameni valorosi iar, pentru a compensa aceasta pierdere Lovata a apelat la un serviciu relativ nou pe piata resurselor umane: inchirierea de directori.

Proprietarul afacerii a "externalizat" serviciile financiare oferite, in mod obisnuit, de directorii financiari ai companiilor, preferand, din ratiuni economice, inchirierea si nu angajarea unui astfel de manager.

Decizia a fost una inspirata, compania condusa de Lovata crescandu-si profitabilitatea cu aproape 30% in ultimul an, fapt datorat in primul rand activitatii directorului luat cu imprumut.

Salariul mediu anual al unui director financiar angajat intr-o companie medie pleaca, in Statele Unite ale Americii, de la 95.000 dolari pe an si poate ajunge pana la 175.000 dolari pe an, conform datelor Robert Half International.

In schimb, inchirierea lui duce la o reducere uriasa a cheltuielilor. B2B CFO Partners este o firma specializata in inchireirea de directori financiari, iar tariful lunar perceput nu depaseste 400 dolari.

Reprezentantii companiei spun ca in ultimii doi ani si-au dublat portofoliul de clienti, ajungand in prezent la 650 firme.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: