Google, dat in judecata de o banca pentru ca nu-i divulga identitatea unui utilizator

Data publicarii: 23-09-2009 | International

O banca din Statele Unite ale Americii a trimis la o adresa gresita un e-mail cu informatiile personale ale mai multor clienti, iar acum vrea sa oblige Google sa destainuie identitatea detinatarului e-mail-lui Gmail.

Un angajat al Rocky Mountain Bank a tastat gresit adresa, iar date precum situatia contului, codul numeric personal, adresa si telefonul a peste 1.500 persoane, alaturi de un atasament cu informatii confidentiale din interiorul bancii, au ajuns la o persoana necunoscuta.

Dupa ce a realizat ca documentele nu au ajuns la destinatarul potrivit, angajatul "a incercat sa opreasca fara succes furnizarea mesajului", dupa cum se arata in dosarul depus la curtea de apel. Ulterior, a trimis un al doilea e-mail in care ii cerea posesorului adresei sa stearga mesajul anterior, fara sa il deschida si sa contacteze urgent functionarul bancar.

Neprimind nici un raspuns, directorii banci au solicitat Google divulgarea identitatii utilizatorului si, pentru ca s-au lovit de refuzul gigantului online, au decis actionarea sa in judecata.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: