D.Patriciu: investesc in acele locuri care pot sa aduca un profit cat mai rapid si cat mai mare

Data publicarii: 23-09-2009 | Afaceri

In lume criza a creat nenumarate oportunitati, mai ales in tari cu economii liberale in crestere, precum Georgia, a declarat la Realitatea FM omul de afaceri Dinu Patriciu. "In Georgia criza se resimte mult mai putin, continua investitiile, continua constructiile. E un stat care incurajeaza capitalul, deci munca si creativitatea. Georgia are sansa de a se transforma intr-o Elvetie a regiunii dintre Asia Centrala, Europa de Est si Orientul Apropiat", a declarat Patriciu.

"Investesc in acele locuri care pot sa aduca un profit cat mai rapid si cat mai mare, o capitalizare cat mai solida. Iar aceste locuri sunt, in unele cazuri, tarile foarte dezvoltate, iar pentru alte domenii, cum este cel financiar-bancar, sunt tari cu o crestere economica foarte rapida", a adaugat omul de afaceri.

Intrebat daca in Romania exista o persoana sau mai multe care ar putea face ce au facut georgienii, Dinu Patriciu a spus ca speranta sta in cei care au experienta muncii sau studiului in tari dezvoltate si care se intorc in tara si nu atat in politicienii deja existenti.

"Speranta e in romanii care au studiat in strainatate, care au experienta deja in tari occidentale si care se intorc sa lucreze in corporatii romanesti sau multinationale. Ei ar putea fi preocupati si de politica din tara lor, daca politicienii ar fi suficient  de inteligenti incat sa inteleaga ca politica nu inseamna impartirea functiilor", mai spune Dinu Patriciu.

Omul de afaceri roman Dinu Patriciu si fostul premier georgian Vladimer Lado Gugenidze au cumparat Banca Populara a Georgiei, prin intermediul unui vehicul de investitii, de la compania Eurooil, subsidiara a RAK Investment, potrivit agentiei Interfax. 

Autoritatea georgiana de supraveghere a confirmat ca banca a fost vanduta, dar a refuzat sa ofere detalii. In schimb, o sursa din interiorul bancii a precizat ca directorul general al Bancii Populare, Zurab Tsulaya, va face un anunt oficial, in cadrul unei conferinte de saptamana viitoare. 

Sursele citate de ziarul georgian Commersant sustin ca Patriciu ar fi platit 7 milioane dolari pentru actiuni.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: