In plina criza, unii romani dau 10.000 de euro pe un costum

Data publicarii: 24-09-2009 | Lifestyle

Un articol din presa straina afirma ca, de teama sau in urma unei concedieri, stilul vestimentar se schimba. Spre exemplu, multi dintre oamenii de afaceri care au ramas fara slujbe in urma crizei financiare au inceput sa se imbrace in costum chiar si pentru intalniri neoficiale.

Dincolo de acestia, Romania a fost dintotdeauna o oaza de cumparatori a costumelor de firma. "Clientii nostri, care sunt de obicei oameni de afaceri cu varsta de peste 30 de ani, stiu deja ca pretul pentru un costum realizat pe masura este mai ridicat decat pentru un costum de pe raft. Insa pretul nu reprezinta o problema (nici chiar in recesiune), pentru ca ei inteleg importanta imaginii personale", sustine Julia Kristensen, director general al companiei Stil European Impex, distribuitorul exclusiv al Scabal in Romania.

Un costum "su misura" Scabal costa de obicei peste 1.200 de euro, in functie de material si de stilul de lucru, dar, de cele mai multe ori, clientii nu se rezuma la realizarea unui costum, ci isi cumpara camasa asortata si eventual pantofi. Cea mai mare suma cheltuita de un client pe o sesiune de cumparaturi a fost de 100.000 de euro.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: