Blidar a investit 6 milioane de euro in primele sedii ale Bancii Feroviare

Data publicarii: 24-09-2009 | Finante-Banci

Omul de afaceri Valer Blidar, proprietarul pachetului majoritar de la Banca Feroviara, a realizat investitii de aproximativ sase milioane de euro, in sediul central si in alte patru sucursale ale institutiei de credit.

"Pregatim acum sediul central si o sucursala in Bucuresti, doua sucursale in Arad si una in Baia Mare. Cladirile erau in proprietatea noastra", a declarat pentru Business Standard Valer Blidar. Acesta a subliniat ca sediul central se afla in apropiere de Piata Romana, intr-un bloc dotat cu parcare subterana de 49 de locuri, pentru angajati si "clientii VIP".

Aceste investitii nu includ insa si angajatii care vor lucra in respectivele sedii. "Ne pregatim intens, in perioada urmatoare, pentru stabilirea contractelor privind platile interne si externe", a adaugat Valer Blidar.

Valer Blidar detine o cota totala de 90,5% din capitalul bancii, din care 39,5% in mod direct și 51% prin intermediul a doua firme pe care le controleaza, res-pectiv Astra Vagoane Calatori și SC Tristar, iar Atelierele CFR Grivita București - o participatie de 9,5%.

Petre Tulin, directorul general si presedintele Consiliului de Administratie al bancii, a declarat recent ca banca va fi lansata pana la finele acestui an, cand va iesi pe piata cu produse personalizate si flexibile. Conform acestuia, strategia bancii nu are ca obiectiv principal cota de piata, ci o dezvoltare sanatoasa. In ceea ce priveste afacerile lui Valer Blidar pe segmentul feroviar, acesta se afla in cautarea unui partener strategic pentru construirea unui model de tramvai modern, cu podea joasa, potrivit atat pentru piata interna, cat si pentru piata internationala.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: