Noul director general al McDonald's Romania va fi Karen Bishop, de la 1 octombrie

Data publicarii: 24-09-2009 | HR/Cariere

Noul director general al McDonald's Romania va fi Karen Bishop, incepand cu 1 octombrie, dupa ce Marian Alecu a anuntat ca va demisiona din aceasta functie "din motive pur personale, ajungand la o uzura morala".

"Am luat aceasta decizie din motive pur personale. Am ajuns la o uzura morala. Voi merge intr-o activitate antreprenoriala, dar nu tot intr-un fast-food. Am fost multumit, dar a fost suficient cat a fost, adica 16 ani", a declarat Marian Alecu.

Acesta a precizat ca, incepand cu 1 octombrie, functia de director general al McDonald's Romania va fi ocupata de Karen Bishop, din Canada.

Potrivit lui Alecu, acesta are in prezent oferte de la doua multinationale, una cu activitati in domeniul bauturilor carbogazoase si cealalta in domeniul telefoniei mobile.

Marian Alecu a venit la companie ca director de dezvoltare in 1993, iar dupa patru ani a fost numit director general al McDonald's Romania.

McDonald's Romania face parte din compania internationala McDonald's Corporation si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de circa 400 milioane de euro, cu circa 30% mai mult fata de anul 2007.

Potrivit raportului financiar al companiei, McDonald's a avut la nivel mondial, in primul trimestru al anului curent, vanzari cu 6,1% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Competitorii lantului McDonald's pe piata locala a restaurantelor de tip fast-food sunt KFC, care numara in prezent 33 de locatii la nivel national, si Burger King, prin cele 7 locatii de pe teritoriul Romaniei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: