60 de milioane de salariati nu vor mai avea joburi pana la finele acestui an

Data publicarii: 29-09-2009 | International

Pe plan global, somajul va creste cu 10% in 2010. 60 de milioane de salariati nu vor mai avea joburi pana la finele acestui an. Si in cursul anului viitor, tot mai multi angajati vor ramane fara locuri de munca. Pentru anul 2010, Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCED) estimeaza ca somajul va mai creste cu 10%, ceea ce va insemna alte 25 de milioane de someri.

Potrivit secretarului general al Comitetului Consultativ al Uniunilor Sindicale - Trade Union Advisory Committee (TUAC), John Evans, "nu se poate vorbi despre relansare economica inainte ca oamenii care si-au pierdut locurile de munca sa isi primeasca slujbele inapoi". Intre decembrie 2007 si iunie 2009, aproape 15 milioane de angajati din tarile membre OCED au ramas fara joburi, iar pe plan global, numarul somerilor se va ridica la 60 de milioane, la finele acestui an.

Reprezentantii TUAC sunt de parere ca efectele crizei se vor vedea cu adevarat abia de acum inainte, avand in vedere ca "piata muncii isi revine mai tarziu decat economia". La ora actuala, categoriile de angajati cele mai expuse somajului sunt tinerii, muncitorii cu slaba calificare si emigrantii. Pentru acestia, conform reprezentantilor TUAC si ministrilor muncii din tarile membre OCED, trebuie luate masuri de protectie sociala.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: