UPC Romania estimeaza ca 50% dintre abonati sa treaca la noul sistem de televiziune HD

Data publicarii: 29-09-2009 | Afaceri

Compania de comunicatii prin cablu UPC Romania va lansa joi serviciul de televiziune de inalta definitie (HD), permite receptionarea canalelor TVR HD, Pro TV HD, Eurosport HD, History HD si Fashion HD, oficialii companiei estimand ca, pe parcurs, 50% dintre abonatii sai sa treaca la noul sistem.

"Ne asteptam sa inregistram o crestere a numarului de clienti care solicita acest serviciu, mai ales ca studiile noastre de piata arata ca romanii sunt pregatiti din punct de vedere tehnic. Rata de penetrare a televizoarelor de tip HD Ready si Full HD in Romania este de 10%, cu 3% mai mult comparativ cu anul trecut", a spus directorul de relatii cu clientii al UPC Romania, Iulia Florea.

Potrivit acesteia, numarul de plasme HD Ready in Romania va ajunge la sfarsitul anului in curs la peste 640.000, in timp ce plasmele Full HD vor ajunge la 78.000.

Iulia Florea a mentionat ca, in intervalul 2012-2013, rata de penetrare a televizoarelor HD in piata va fi de 50%. De asemenea, reprezentantii UPC au mai spus ca in anul in curs investitiile companiei din Romania in infrastructura se ridica la 50 de milioane de euro, suma in care este cuprinsa si investitia pentru lansarea serviciului High Definition.

UPC a intrat pe piata din Romania in anul 1992 si are aproximativ 1.250.000 clienti in circa 200 de orase si localitati. In anul 2005, UPC a achizitionat Astral Telecom, cel mai mare operator national de CATV.

De cand opereaza in Romania, compania a investit peste 700 de milioane de euro, in 2008 nivelul investitiilor ridicandu-se la 40 de milioane de euro. UPC Romania este afiliata la UPC Broadband, care ofera de servicii de televiziune, interne de mare viteza si telefonie pentru 9 milioane de clienti din Ungaria, Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Irlanda, Olanda, Belgia si Romania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: