Credit Europe Bank va putea opera de joi tranzactii in sistemul Bursei de Valori Bucuresti

Data publicarii: 30-09-2009 | Bursa

Credit Europe Bank Romania isi va incepe activitatea de participant la sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) din 1 octombrie, desi primise inca de anul trecut aprobarea conducerii BVB pentru a tranzactiona in mod direct in piata, a anuntat Bursa.

Banca a incheiat anul 2008 cu un profit net, calculat in standardele internationale de contabilitate (IFRS) de 64,73 milioane lei, cu mult peste rezultatul inregistrat in 2007, de 2,39 milioane lei.

Potrivit datelor de pe pagina de internet, Credit Europe Bank Romania are un capital social de 675 milioane lei, dupa ce in octombrie anul trecut a primit o injectie de capital de 375 milioane lei din partea bancii mama, Credit Europe NV.

De asemenea, actionarii Credit Europe Bank au aprobat la sfarsitul lunii aprilie majorarea capitalului social cu pana la 337,5 milioane lei, in cel mult 5 ani, prin emiterea de noi actiuni in schimbul aporturilor.

Credit Europe NV detine 94,05% din actiunile Credite Europe Bank Romania, restul de 5,95% reprezentand participatii minoritare.

NewsIn