Stroe: Familia de autoturisme care va inlocui gama Logan va fi lansata destul de repede

Data publicarii: 30-09-2009 | Auto

Vicepresedintele Consiliului de Administratie al Dacia, Constantin Stroe, a declarat marti ca familia de autovehicule care va inlocui gama actaula Logan va fi lansata in anii care urmeaza, fara a preciza daca este vorba de intervalul 2010-2012.

"Dupa gama Logan, o alta familie de autovehicule va fi lansata de catre Dacia si asta se va intampla destul de repede. Vor fi automobile pe aceeasi nisa, insa se vor face pasi importanti in ceea ce priveste calitatea si performantele. Denumirea va fi diferita de cea a actualei game, iar Logan va mai ramane in productie", a declarat Constantin Stroe cu ocazia lansarii cartii" Renault si Dacia de zece ani impreuna".

Stroe a mai spus ca daca Dacia va "pacali" luna noiembrie, productia estimata de 300.000 de automobile va fi atinsa.

"Pentru septembrie si cotombrie avem comenzi, si daca vom pacali luna noiembrie, in sensul ca se vor comanda masini si vom avea productia de 1.340 unitati pe zi, atunci vom atinge estimarile. Oricum, capacitatea noastra de productie este de 400.000 de unitati pe an" a precizat vicepresedintele Consiliului de Administratie al Dacia.

In ceea ce priveste viitorul model Dacia, SUV-ul preconizat a fi lansat in 2010, acesta are deja linia de asamblare pregatita, oficialul Dacia refuzand sa precizeze la cat s-a ridicat investitia pentru aceasta linie de asamblare.

Acesta a precizat doar ca investitia adepasit-o pe cea a lui Sandero Stepway, care s-a cifrat la un milion de euro.

Dacia va produce, in 2009, aproximativ 300.000 de vehicule la uzina de la Pitesti, a declarat la inceputul lunii iulie directorul general al Automobile Dacia si director general al grupului Renault, Francois Fourmont, la aniversarea a 10 ani de la preluarea producatorului roman de automobile de catre Grupul Renault.

In 2008, Dacia a produs 242.385 de vehicule, dintre care 172.886 au mers la export.

"Pentru anul in curs estimam ca vom produce aproximativ 300.000 de vehicule Dacia, insa nu avem in plan realizarea unui model cu volanul pe partea dreapta", a  mai spus Fourmont.

De asemenea, acesta a precizat ca autoritatile romane au facut tot ce era necesar pentru a obtine imprumutul de la Banca Europeana de Investitii (BEI), prin transmiterea scrisorii de garantie. "Dacia poarta in prezent discutii cu membrii consiliului de administratie al BEI, pentru a stabili datele imprumutului", a mentionat Francois Fourmont.

NewsIn