CNVM a limitat activitatea casei de brokeraj BCR Securities, din cauza fondurilor proprii reduse

Data publicarii: 30-09-2009 | Bursa

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a restrictionat pentru o perioada de maximum trei luni activitatea casei de brokeraj BCR Securities, deoarece fondurile proprii au scazut sub nivelul minim reglementat, de 125.000 euro, necesar derularii activitatilor respective.

Astfel, in urmatoarele trei luni, BCR Securities nu va mai putea presta servicii de investitii financiare care depasesc suma de 125.000 euro, in vederea incadrarii in limitele fondurilor proprii necesare activitatii desfasurate, potrivit unui buletin de activitate publicat de CNVM.

In urma deciziei, BCR Securities nu va mai putea face plasamente in baza unui angajament ferm si nu va mai putea realiza tranzactii in nume propriu. Totodata, societatea nu va mai putea acorda imprumuta clientii pentru a cumpara instrumente financiare.

In schimb, restul activitatilor si serviciilor - care includ preluarea si introducerea ordinelor pentru clienti, administrarea portofoliilor sau consultanta de investitii - nu vor fi restrictionate.

In topul intermediarilor de la Bursa de Valori Bucuresti al lunii august, BCR Securities figureaza pe locul 30, avand tranzactii intermediate de 11 milioane lei. BCR Securities este casa de brokeraj a grupului BCR, rezultata din fuziunea a doua societati unde BCR era actionar.

NewsIn