Colliers: Prima Casa ridica pretul apartamentelor cu 2 camere si al garsonierelor cu 15%

Data publicarii: 01-10-2009 | Imobiliare

Preturile la apartamentele cu doua camere si garsoniere au crescut in perioada programului "Prima Casa" in medie cu 15%, iar cele ale apartamentelor cu trei camere cu pana la 10%, potrivit datelor publicate de Colliers International pentru luna septembrie.

"Luna septembrie este prima luna in care programul Prima Casa s-a materializat prin tranzactii in piata rezidentiala din Bucuresti. Cele mai cautate apartamente au fost, evident, cele care se incadrau in plafomul maxim impus de stat. Cu toate acestea, apartamentele de trei camere au suferit si ele o apreciere indirecta, gasindu-se la un moment dat foarte aproape de pretul celor de doua camere. Aprecierea medie de pret fata de perioada premergatoare acestui program este de 15% pentru garsoniere si apartamente de doua camere si intre 5 si 10% pentru apartamentele de trei camere. Astfel, fata de luna precedenta, preturile au oscilat cu marje intre +5% si -2%", se arata in comunicatul Colliers.

Cea mai mare crestere a indicelui BREI (indice lunar care evalueaza preturile apartamentelor) a fost inregistrata in sectorul 4, unde aceasta a fost de 5% fata de luna august, cand BREI se situa la 1.334 de euro/metru patrat.

In sectoarele 1 si 2 din Bucuresti preturile au crescut cu 1%, respectiv 4%, in timp ce preturile din sectorul 3 au stagnat.

De asemenea,  in sectoarele 5 si 6 locuintele s-au ieftinit in luna septembrie cu 1%, respectiv 2%.

NewsIn