Banca C.R. Firenze ofera credite imobiliare cu perioada de rambursare de pana la 30 de ani

Data publicarii: 15-08-2006
Incepand cu data de 15 august, Banca C.R. Firenze Romania isi imbunatateste oferta de creditare retail odata cu lansarea a doua credite imobiliare cu o perioada de finantare de pana la 30 de ani: creditul SPECIAL CASA si creditul FIRENZE CASA, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Creditul FIRENZE CASA este destinat achizitionarii de locuinte sau de terenuri situate in zone intravilane. Creditul se acorda pe o perioada de maxim 30 de ani iar clientii – persoane fizice - trebuie sa contribuie cu surse proprii de minim 25% din valoarea de achizitie a bunului.

Creditul SPECIAL CASA are ca destinatie construirea de locuinte (inclusiv case de vacanta) sau finalizarea, extinderea, consolidarea si modernizarea acestora de catre persoane fizice. Investitiile pot fi realizate atat in regie proprie cat si in antrepriza. Creditul pentru construirea, terminarea sau extinderea locuintei se acorda pe o perioada de maxim 30 de ani si poate fi garantat cu constructia viitoare (pe stadii de executie) daca solicitantul contribuie cu surse proprii de minim 35% din valoarea proiectului. Creditul pentru modernizarea sau consolidarea locuintei se poate rambursa in maxim 25 de ani si se accepta drept garantie bunul care face obiectul proiectului.

Dobanda pentru ambele credite este de 9% p.a. pentru RON si 7% p.a. pentru EUR. Aceasta dobanda este variabila in raport cu evolutia de piata si politica bancii.

Un alt element de noutate la acest tip de credite este faptul ca pentru acordarea lor se pot lua in calcul o mare diversitate de venituri, cum ar fi: salarii, venituri complementare veniturilor din salarii, venituri din practicarea profesiilor liberale, dividende, chirii declarate la Administratia Financiara, drepturi de autor, conventii civile de prestari servicii.

Incepand de astazi a fost marita si perioada maxima de rambursare a creditului pentru nevoi personale nenominalizate cu ipoteca “Magnum”, de la 15 ani la 25 de ani, celelalte conditii de creditare ramanand neschimbate.

Banca C.R. Firenze Romania are ca actionar principal Banca CR Firenze SpA, care detine un pachet de 56,23% din actiuni. Banca CR Firenze SpA, cotată la Bursa italiană încă din anul 2000, este banca „leader” a grupului bancar omonim. În 2005, Grupul Banca CR Firenze a înregistrat un profit net de 149,0 mil. Euro; La 31/12/2005 Grupul Banca CR Firenze număra 527 sucursale, prezente în regiunile din Centrul şi Nordul Italiei, deservind mai mult de un milion de clienţi. Reţelei de sucursale i se adaugă noi canale operative specializate, mărind numărul unităţilor băncii la aproape 600.

Reteaua Bancii C.R. Firenze Romania cuprinde 11 sucursale (cate una in Craiova, in Constanta, in Satu Mare si Timisoara  si 7 sucursale in Bucuresti). Obiectivul este de a se ajunge la un total de 30 de sucursale pana la sfarsitul anului 2008, în curand urmand a fi deschise noi sucursale la Cluj-Napoca, Brasov, Ramnicu Valcea, Arad, Pitesti si alte 4 sucursale in Bucuresti.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: