Peste un sfert dintre asiguratii Casco au incheiat polita in urma unui contract de leasing/credit

Data publicarii: 06-10-2009 | Finante-Banci

Aproape trei sferturi (73,9%) dintre soferii asigurati Casco au incheiat aceasta polita din proprie initiativa, iar 26,1% s-au asigurat in urma unui contract de leasing sau credit auto, arata un studiu realizat de Mednet Marketing Research Center si MediaXprimm.

Studiul a fost realizat in perioada 2 -14 aprilie 2009, fiind intervievate 801 persoane in Bucuresti si 805 in orasele cu mai mult de 100.000 locuitori, cu varste cuprinse intre 22 si 65 ani inclusiv.

In afara Bucurestiului, 72,3% dintre soferii intervievati au precizat ca au dorit incheierea unei asigurari Casco si 27,7% ca au fost nevoiti sa o faca in urma unui contract de leasing sau credit auto.

Potrivit celor mai recente date publicate in revista Insurance Profile, volumul total al primelor brute subscrise din asigurari auto in primul semestru a fost de 676,4 milioane euro, din care 400,6 milioane euro au fost aferente politelor Casco.

Asibus - Barometrul Asigurarilor Private este o cercetare sociologica cantitativa realizata la nivel national (urban, orase mari) si vizeaza prospectarea pietei asigurarilor din sectorul privat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: