Jaf armat la o agentie BRD din Galati. Doi indivizi inarmati au furat 100.000 de lei

Data publicarii: 06-10-2009 | Finante-Banci

Un nou jaf armat a avut loc, ieri, la o agentie BRD din Galati. Hotii au intrat in banca avand cagule pe fata. L-au amenintat pe bodyguard cu un pistol si apoi i-au solicitat casierei sa ii dea banii. Indivizii s-au facut apoi nevazuti cu 100.000 de lei, luati din casa de bani, care era neasigurata. Politistii au instituit in numai cinci minute de la comiterea jafului filtre la toate intrarile si iesirile din oras. De asemenea, politia de frontiera a inasprit controlul la punctele de trecere si pe fasia verde.

Sportul national - jaful armat - continua sa acapareze tot mai multi adepti. Logistica de care trebuie sa dispui pentru a putea comite un jaf armat este nesemnificativa: o cagula, o pereche de manusi, un pistol (se poate si de jucarie) si mult tupeu. Se pare ca tot de aceasta logistica, mai putin manusi,  au avut nevoie si doi indivizi, care, ieri, la 13.40 au pradat o agentie a Bancii Romane de Dezvoltare.

In jurul orei 13.35, in agentia BRD de pe strada Portului au intrat doi indivizi cu cagule pe fata. Unul are in jur de 1,60 m, iar celalalt in jur de 1,90 m. Amandoi sunt imbracati cu geci de culoare neagra. Unul dintre ei are in mana un pistol. Tipul inarmat il ameninta pe paznicul unitatii bancare, in timp ce celalalt se indreapta catre casierie. Casa de bani este descuiata si deschisa. Cu o voce grava ii cere imperativ angajatului bancii sa ii dea banii. Casierul ii da toti banii care se aflau in seif, respectiv suma de aproximativ 100.000 de lei. Apoi cei doi se indreapta catre iesirea din banca. Ies ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Dupa cativa pasi, cei doi o rup la fuga printre blocuri.

In jurul orei 13.40, dispeceratul 112 este anuntat de un angajat al bancii ca s-a produs un jaf. In doua minute, la sediul agentiei, situata in centrul orasului Galati, soseste primul echipaj de politie. Dispeceratul IPJ Galati este informat despre eveniment si dispune echipajelor aflate in teren sa instituie filtre la intrarile si iesirile din oras. Politia Galati a izolat zona in care s-a produs jaful armat la o unitate bancara si, impreuna cu Jandarmeria si cu Politia de Frontiera, a instituit filtre la iesirile din municipiul Galati si la frontiera.

In zona unde se afla agentia jefuita sunt si sediile Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos si Administratiei Porturilor Dunarii Maritime, Parcul de Soft, Capitania Portului Galati, Curtea de Conturi, Oficiul Registrului Comertului si Navrom, astfel ca traficul in zona este extrem de intens.

Pe strada Portului, paralela cu fluviul Dunarea, se mai afla Inspectoratul Scolar Judetean, Grupul Scolar de Marina, Portul Comercial Galati, societatea metalurgica Intfor SA si Directia Regionala Vamala Galati, astfel ca artera este tranzitata atat de autoturisme, cat si de camioane.

De asemenea, Politia de Frontiera a sporit controlul la toate punctele de frontiera din judetul Galati si a intarit paza pe frontiera verde, potrivit comisarului-sef Didel Badarau.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: