Chrysler estimeaza ca va reveni pe profit peste doi ani

Data publicarii: 08-10-2009 | International

Constructorul auto american Chrysler, ce a trecut sub controlul grupului italian Fiat, va reveni pe profit peste doi ani, a asigurat directorul general al grupului, Sergio Marchionne, citat de AFP. "Estimez ca vom obtine castiguri in urmatoarele 24 de luni", a declarat Marchionne, vorbind de profitul operational si nu neaparat de profitul net.

Chrysler nu va mai inregistra pierderi pentru ca "am decis sa nu vindem actiuni, pentru ca suntem disciplinati in ceea ce priveste nivelul productiei, pentru ca am ales sa nu vindem autoturisme la un pret redus. Daca reducerile de preturi sunt singura solutie pentru a face vanzari, preferam sa nu mai producem, pentru ca nu vom inregistra castiguri", a subliniat Marchionne, ce are si functia de director general in cadrul Fiat.

Marchionne, care si-a exprimat dorinta ca grupul american sa revina pe bursa, a anuntat ca aceasta introducere pe piata ar urma sa aiba loc dupa 2010.  El urmeaza sa prezinte pe 4 noiembrie noua strategie industriala a Chrysler.

Constructorul american a iesit din insolventa in luna iunie si este detinut in prezent in proportie de 20% de Fiat, care are posibilitatea de a-si majora participatia la 35%. Statul american detine 8% din actiuni iar Canada 2%, in timp ce un fost sindical detine 55% din actiuni.

NewsIn