Mugur Isarescu guvernator, Bogdan Olteanu vice-guvernator

Data publicarii: 08-10-2009 | Finante-Banci

Plenul celor doua Camere ale Parlamentului a validat joi, cu 251 de voturi pentru si 42 de voturi impotriva, conducerea Bancii Nationale a Romaniei pe un mandat de 5 ani, avandu-l in functia de presedinte al BNR si guvernator pe Mugur Isarescu.

"Noul consiliu de administratie care isi incepe activitatea in perioada urmatoare are o sarcina mai grea pentru ca demareaza intr-o perioada dificila, de criza, dar isi va face datoria. Lista beneficiaza de un atu al majoritatii care asigura continuitatea, iar aceasta majoritate impreuna cu noii veniti va trebui sa asigure stabilitatea financiara, cea a preturilor, sanatatea monedei si a creditului si circulatia monetara", a spus Isarescu in plenul Parlamentului.

El a precizat ca acesta este un angajament pe care il prezinta in fata Parlamentului, adaugand, totodata, ca principalul obiectiv este strategia pentru adoptarea monedei euro.

Noua echipa a CA al BNR este alcatuita din Mugur Isarescu (guvernator), Florin Georgescu (prim-viceguvernator), Bogdan Olteanu (viceguvernator), Cristian Popa (viceguvernator), Nicolae Danila, Marin Dinu, Agnes Nagy, Napoleon Pop si Virgiliu Stoenescu (ultimii cinci membri in CA fara functie executiva).

NewsIn