Americanii poseda titluri de stat nerevendicate in valoare de 16 miliarde de dolari

Data publicarii: 20-10-2009 | International

Guvernul federal al SUA a fost dat in judecata de mai multe state americane intr-o disputa asupra titlurilor de stat vandute de Trezorerie in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial si nerevendicate de proprietari nici dupa 60 de ani.

Initiatorii procesului vor sa determine autoritatile centrale sa inceapa o investigatie pentru gasirea proprietarilor si returnarea banilor. Sumele cumulate pe care acestia le au de primit se ridica la 16 miliarde de dolari, potrivit avocatilor.

In perioada razboiului, s-a derulat o campanie pentru atragerea banilor populatiei si finantarea industriei militare. Promisiunea unui profit superior altor instrumente financiare, dar si patriotismul au determinat milioane de americani sa cumpere astfel de bonuri.

Pentru ca titlurile ajungeau la maturitate dupa 40 de ani, multi posesori fie au decedat in acest timp, fie au uitat ca au cumparat. Statele care au dat in judecata guvernul federal vor ca banii corespunzatori titlurilor nerevendicate sa fie varsati in bugetele comunitatilor locale.

Redactia BankNews.ro