Aviva se listeaza la Bursa de valori din New York

Data publicarii: 20-10-2009 | International

Aviva plc, a cincea companie de asigurari din lume, incepe marti sa fie listata la Bursa din New York (NYSE) sub simbolul "AV", a anuntat compania intr-un comunicat.

Oficialii companiei - directorul general al Aviva plc, Andrew Moss, si presedintele Aviva plc, Lord Sharman of Redlynch - vor deschide, marti, Bursa din New York pentru a marca prima zi de tranzactionare a actiunilor Aviva la NYSE, se arata in comunicat.

"Listarea la NYSE a venit de la sine, daca ne gandim ca peste 20% din actionarii nostri sunt din SUA si ne asteptam ca numarul acestora sa creasca in perioada imediat urmatoare", a declarat directorul general al companiei, Andrew Moss.

Listarea la Bursa va avea un efect pozitiv asupra brand-ului Aviva in Statele Unite si o va ajuta sa isi creasca vanzarile de asigurari de viata, sustin reprezentantii companiei.

Potrivit propriilor estimari, Aviva este lider pe piata din Statele Unite la furnizarea produselor "indexed annuity" si "indexed life insurance products", iar in  Canada este al doilea mare furnizor de asigurari de locuinte si asigurari de accidente.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania.

NewsIn