Biroul de Credit spera sa obtina date de la furnizori de telefonie

Data publicarii: 16-08-2006
Principalii furnizori de telefonie mobila si fixa ar putea fi integrati in sistemul de informatii al Biroului de Credit in viitorul apropiat, au declarat miercuri reprezentanti ai companiei la o conferinta de presa organizata cu prilejul aniversarii a doi ani de functionare, informeaza NewsIn. "Luna aceasta sau cea viitoare ma astept sa semnam un prim contract cu o societate de telefonie mobila" a declarat Serban Epure, directorul general al Biroului de Credit.

"Pana la sfarsitul acestui an vrem sa integram in sistem noi participanti, respectiv: banci, societati de credit de consum, societati de leasing, de asigurari, de telefonie mobila si fixa, precum si societati de recuperare creante. In prezent sunt semnate opt contracte cu viitori participanti" a adaugat Epure.

Biroul de Credit este o societate pe actiuni care a fost infiintata la sfarsitul anului 2003 si are 27 de actionari, majoritatea lor fiind banci, dintre care o mare parte au devenit si participanti in sistem. Obiectul de activitate al companiei cuprinde colectarea si prelucrarea de date privind portofoliul de clienti persoane fizice, al participantilor, informatii, analize oferite participantilor, consultanta financiar bancara si stabilirea criteriilor uniforme de apreciere a clientelei.

Banca Comerciala Romana detine 32% din capitalul companiei si este principalul furnizor de informatii pentru baza de date a Biroului de Credit. "Dupa doi ani de functionare, baza de date a companiei acopera 96% din activitatea de retail-banking din Romania," a declarat Ilie Mihai, vicepresedinte al BCR si presedinte al Consiliului de administratiei al Biroului de Credit.

Baza de date a companiei cuprinde informatii privind aproape doua milioane de clienti, ceea ce reprezinta 10% din populatia Romaniei si 20% din populatia care este eligibila pentru credit bancar.
 
Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: