Joe Biden a subliniat importanta diversificarii surselor si a culoarelor de transport energetic

Data publicarii: 23-10-2009 | Actualitate

Vicepresedintele american Joe Biden a vorbit la Bucuresti despre importanta asigurarii securitatii energetice, prin diversificarea surselor si a culoarelor de transport.

"O lectie de care avem nevoie pentru a conlucra este o securizare a energiei in viitor. Avem nevoie de o securitate energetica care include diversificarea surselor si a coridoarelor de transport, investitii inteligente, care fac fata cu succes schimbarilor climatice. Legaturile dintre tarile europene trebuie sa existe nu numai intre ele, ci si prin ele. In aceasta zona, istoria, geografia si traditiile au dat ocazia tuturor tarilor sa-si asume un rol de conducator", a declarat Biden.

La discursul lui Joe Biden, rostit joi la Biblioteca Centrala Universitara, au participat fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, consilieri de la Presedintie precum Corina Alexandrina Gatej, Anca Ilinoiu, ambasadorul Romaniei in SUA, Adrian Vierita, diplomatii  Mihnea Constantinescu si Bogdan Aurescu, seful Statului Major, Gheorge Marin, diplomati ai statelor din regiune, Polonia si Cehia, jurnalistul Emil Hurezeanu, precum si studenti.

NewsIn